Hemeroteca d´entrades del Bloc Llibertats de l´any 2007

dimecres, 20 de juny de 2007

(Maragall dimissió) ERC s´ha de desmarcar del model marbellitzador d´IC-PSC: L´aprovació del Pla director ex-colònies acceptat pel conseller Nadal

Han esperat que passessin les eleccions municipals, per donar el vist-i-plau al Pla director "marbellitzador" de les ex-colònies de l´alt Llobregat de Berga fins a Balsareny. Una barbaritat que dona la possibilitat que els municipis adaptin els Plans Generals locals a fins a una edificabilitat que triplica la mitja actual: 50 habitants per hectàrea. Una transformació amb conseqüències de serveis socials, de mobilitat, de manca d´espai de lleure, d´aparcament que transformarà municipis amb malles urbanes pròximes a la realitat de ciutats metropolitanes. Qui ho ha permès? La direcció de Politica territorial i Obres Públiques en mans dels germans Joaquim Nadal(conseller del govern català) i el germà Manel Nadal.
Llegiu el Regio7, edulcorat com a forma de "salvar el patrimoni" i us adonareu de les conseqüències a totes i cadascuna de les ex-colònies del que permeten amb el Pla director, i que amb convenis "especials" com el de HINES a Cal Vidal, encara s´agreuja més la situació. Caldrà una resposta contundent de les Associacions de Veïns, en especial les de Puig-reig que pel nombre d´ex-colònies ens afecta especialment, i la Federació d´Associacions de Veïns del Baix Llobregat, rebutjades les alegacions vist l aprovació, cal dir-hi la seva amb claretat i qui té la darrera decisió d´acatar les recomanacions, els poders públics locals, els ajuntaments, i tenen la darrera paraula, i aquí caldrà estar atents del moviments ara que s´aprovarà els cartipassos municipals, els regidors d´urbanisme dels municipis del Baix Berguedà, què en diuen i que incentivaran i que limitaran d´aquest pla director. Pel que sembla, l´actual alcalde de Puig-reig, Saturnino Domínguez, serà el regidor d´urbanisme de Puig-reig, i vist el precedent de la modificació del Pla General local, en podem esperar no gaires bons auguris. Caldrà estar atents , i si cal , contundents. En parlarem del tema i molt. Però l´aprovació del Pla director,que en el seu aprovament inicial va tenir l aprovació de PSC-IC des del govern català, després de l´expulsió d´ERC del Govern.
Per part d´ERC, en òptica Berguedà, ja justificaria una desautorització en tota regla, de la mateixa manera que en el tema del quart cinturó i de la MAT ERC ho ha fet al territori, perquè el model sostenible i de creixement sostingut és el d´ERC, i no pot ésser còmplice del model marbellitzador d´IC-PSC, amb la benedicció de CIU, com en el cas a nivell local, que afectarà la vida de centenars de veïns dels municipis afectats , doblant la població de municipis com Puig-reig i desestructurant socialment i territorialment el territori amb conseqüències de llarg abast.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici