Hemeroteca d´entrades del Bloc Llibertats de l´any 2007

diumenge, 15 d’abril del 2007

(Maragall dimissió). Quant li paguem a la casa reial? 8,05 milions oficialment

Sortia temps enrere notícia on detallava el pressupost oficial de la casa reial.
Com informen a el debat.cat, ERC fiscalitzarà el presupost de la casa reial:

tarda con210

ERC vol que es controlin els comptes de la Casa Reial

El grup d'ERC al Congrés ha presentat aquest divendres una proposició no de llei que insta el govern espanyol a presentar anualment "la liquidació pressupostària pormenoritzada de l'exercici anterior relativa al càrrec de Cap d'Estat i a la Casa Reial". El partit republicà també ha presentat una bateria de cent preguntes dirigides al govern centrall amb l'objectiu de "superar les ignoràncies" que envolten tot el que fa referència a la fiscalitat de la casa reial, com ha dit el portaveu del partit al Congrés, Joan Tardà [a la imatge], que ha justificat la iniciativa perquè la situació actual, en què no es té coneixement dels usos que fa la Casa Reial de les partides que se li assignen, "forma part de la prehistòria de la democràcia".

Les cent preguntes fan una repassada exhaustiva a les més mínimes qüestions pressupostàries de la casa Reial, com ara quin tipus de declaració d'Hisenda fan els membres de la casa Reial, perquè no són públics els seus sous, o si els augments pressupostaris del Cap d'Estat estan en consonància amb els augments salarials pactats pels sindicats els darrers 30 anys. Tardà ha admès que algunes de les preguntes poden semblar "absurdes", en referència, concretament, a la qüestió de si Joan Carles I ha viatjat acompanyat de "persones amb interessos armamentístics", però ha justificat la pregunta assegurant irònicament que "som fills de la ignorància". La casa reial es finança amb una quantitat anual que rep el rei per a aquest concepte i que pot distribuir lliurement. Aquest any, l'assignació ha estat de prop de gairebé 8,3 milions d'euros, als quals cal sumar-hi uns 5,8 milions més en concepte de "recolzament administratiu del càrrec de Cap d'Estat".

Tardà també ha afirmat que aquesta proposició, que arriba, simbòlicament, just un dia abans del 76è aniversari de la proclamació de la II República espanyola, és el "primer pas" per "augmentar la transparència" dels comptes de la casa reial i ha lamentat que en el passat el seu grup s'ha trobat amb "moltes dificultats", per part de la mesa del Congrés, a l'hora de plantejar aquest tipus de qüestions.
Enhorabona per iniciativa, ara que fa 76 anys de la proclamació de la república, cal com altres monarquies passin també comptes com la resta de mortals, mentre no s´aboleixi l´institució anacrònica hereva d´institucions de l´edat mitja, com és la monarquia, mentre no fem un referèndum d´autodeterminació o de model d´estat, s´equipari a una democràcia, i no hi hagi un cap d´estat Juan Carlos, que va jurar els "principios del movimiento franquista", a més de garant de la unidad del estado amb els mitjans necesaris, com per exemple l´atribució d´esser cap de les forces armades, per dissuadir als que volguem marxar-nos col.lectivmaent de l´estat que no hem triat ser-n´hi part i començar a equiparar-nos a una democr`cia real consolidada a nivell europeu en plenes llibertats individuals i col.lectives.
I una pregunta: quants partits monàrquics hi ha?: CIU,PP,PSC,Ciutadans. Els seus votants són tots monàrquics? Crec sincerament que no, per tant haurien d´actuar en conseqüència, a menys que tolerin i recolzin per activa o per passiva una institució no elegida democràticament per la població com correspondria a una democràcia consolidada plenament.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici