Hemeroteca d´entrades del Bloc Llibertats de l´any 2007

dimarts, 19 de juny de 2007

(Maragall dimissió) El salari mínim dels Països Catalans és a la meitat del rànquing europeu

Surt aquesta notícia a directe.cat, prou significativa dels sous mínims a nivell europeu:
Els 666 euros mensuals mínims a l'Estat són lluny dels 1.570 de salari mínim a Luxemburg

apostes diners euros eleccions
Els Països Catalans es troben en una posició intermèdia en el conjunt europeu pel que fa al nivell del salari mínim interprofessional, que és de 666 euros al mes, segons les dades publicades per l'Oficina Estadística de la Unió Europea, Eurostat, que revela una gran diferència entre estats membre. Luxemburg, amb 1.570 euros al mes, se situa al capdavant i Bulgària ocupa l'últim lloc del rànquing, amb un salari mínim de 92 euros al mes.

Eurostat classifica els 20 països que tenen un salari mínim establert per llei en tres grans grups. El primer, del qual formen part Bulgària, Romania, Letònia, Lituània, Eslovàquia, Estònia, Polònia, Hongria i República Txeca, és el dels que tenen un salari inferior a 300 euros al mes. El segon, al qual pertanyen els Països Catalans al costat d'Espanya, Portugal, Eslovènia, Malta i Grècia, on oscil·la entre els 400 i els 700 euros mensuals.

Finalment, estan els països on el salari mínim supera els 1.200 euros: França, Bèlgica, Països Baixos, Regne Unit, Irlanda i Luxemburg.

A tall de comparació, el mínim a nivell federal als Estats Units era el gener de l'aquest any de 676 euros mensuals.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici