Hemeroteca d´entrades del Bloc Llibertats de l´any 2007

dissabte, 16 de juny de 2007

(Maragall dimissió) Neix l´Observatori del Finançament de Catalunya

L'Observatori del Finançament de Catalunya (www.ofc.cat) és una web que dóna continuïtat a la tasca encetada per "Economistes pel No" en el referèndum de l'Estatut de Catalunya.

L'Observatori pretén informar sobre el desplegament de l'Estatut en matèria de finançament i analitzar el resultat obtingut en el procés de negociació. També divulgarà les balances fiscals. En aquest sentit, l'Observatori compta amb una primícia: l'economista Jordi Pons va fer fa uns mesos una estimació de les balances fiscals per al 2005 a partir de les dades de FUNCAS i ha cedit a l'Observatori la difusió d'aquestes dades.
La xifra és esfereïdora: el dèficit fiscal de Catalunya del 2005 assolia els 19.177 milions d'euros, és a dir, 2.704€ per habitant i el 10,5% del PIB de Catalunya. A l'Observatori difonem aquestes dades, expliquem què diu l'Estatut en matèria de finançament i què en podem esperar, comentem l'informe dels advocats de l'Estat.

També monitoritzem el compliment de la disposició addicional tercera de l'Estatut sobre les inversions de l'Estat i expliquem fil per randa la trampa que ha fet l'Estat en els pressupostos del 2007 per incomplir-la de manera flagrant. Ara ens cal difondre aquesta eina el màxim possible.

Si podeu fer-ne difussió i donar-la a conèixer entre els vostres coneguts aniria molt bé. Us recordem l'adreça de la web:

http://www.ofc.cat

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici