Hemeroteca d´entrades del Bloc Llibertats de l´any 2007

dilluns, 25 de juny de 2007

(Maragall dimissió) A Prats de Lluçanès CIU prohibeix dur l´estelada als gegants que la duien

El dimarts 19/06/07 l'alcalde de CiU Lluís Vila i el possible primer tinent d'alcalde, Josep Cruells de la localitat de Prats de Lluçanès (Lluçanès), es reunien amb els representants de la Colla Gegantera del poble.

Es troben amb la sorpresa que el tema de la reunió és l'estelada que el gegant del poble porta durant les seves actuacions. Resulta que hi ha "gent" que els ha fet arribar que no troba bé que el gegant porti l'estelada. A la reunió ningú els parla de projectes, de futur, de col·laboracions (només en acabar, i per petició dels geganters es va parlar de la festa major i del seu paper en aquesta).

Es greu que una força que s’anomena “nacionalista”, el primer que hagi fet sigui treure l’estelada que onejava al màstil de l'Ajuntament. Fèia quatre anys que festa rere festa i era present.

Aquesta colla que ha actuat arreu dels Països Catalans, ja van ser obligats en un desplaçament a les Illes, concretament a Menorca a treure l’estelada per part de l’alcaldessa Irene Coll, trànsfuga del PSOE, i actualment del PP.

Quina grata sorpresa, que al seu poble, a la seva comarca, i de mans d’una força que s’anomena “nacionalista”, un càrrec electe els vol fer treure la bandera de la lluita per la llibertat, això te un nom: botiflerisme.

Botifler: Partidari de Felip V durant la Guerra de Successió. Els botiflers solien ésser membres de l'aristocràcia i la noblesa catalana que volien augmentar llur poder a partir del nou règim que s'havia d'instaurar amb la victòria dels Borbons. A Mallorca el mot botifler es transformà en "botifarres", denominació que s'ha acabat usant per a referir-se als nobles, independentment de la seva adscripció nacional. Originàriament botifler volia dir que es tenia les galtes inflades. El mot passà a voler dir partidari dels Borbons degut a la fama que aquests tenien de tenir-les inflades.

Més info:

http://blocs.mesvilaweb.cat/bloc/6099

http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/54922

http://www.osonacomarca.com/index.php/weblog/2006/08/P175/

0 Comments:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici