Hemeroteca d´entrades del Bloc Llibertats de l´any 2007

dilluns, 2 de juliol de 2007

(Maragall dimissió) Acte de reagrupament.cat, marcant el camí


Aquest cap de setmana, com tants d´altres centenars militants d´ERC, hem assistit a l´acte del nou corrent, Reagrupament, encapçalats per Joan Carretero, que compta amb Jaume Fernández i Ruth Carandell com escuders i un grup promotor, que compta gratament, amb un ideòleg, sovint no prou valorat, i que en el seu moment va disputar secretaria general a Joan puigcercós, en Josep Pinyol, de Cornellà. Ha sortit prouta informació fent balanç de l´acte, al propi web de Reagrupament en fan un recull. I em quedaré amb impressions personals compartides amb altres militants assistents:
- Hi ha un malestar entre la militància d´esdevenir un partit de l´establishment com són CIU i PSC, enlloc del que vol la majoria, un vaixell insignia, ERC, per anar directes cap a la independència, i que l´augment de poder cojuntural actual, no vol dir augment social en el temps com demostra els resultats, la força d´ERC rau en la insistència i tenacitat ideològica, sobiranisme sense renúncies, vestit amb un necesari discurs social, sense renunciar a cap dels dos eixos, personalment.
- Episodis com lo de la bandera a governació dites amb ironia a discurs de carretero, pels somriures generals demostren la ridiculització del fet que n´ha interpretat la militància present, com la pluja fina, insistent, amb un Carod, que vol esdevenir el "nou pujol" del govern català.
- L´irrupció de Reagrupament ha posibilitat tres fets fonamentals: valorització unànime de mantenir l´assamblearisme, recuperació del discurs independentista i marcar agenda interna per fer un full de ruta i qui vulgui tenir el suport majoritari de militància haurà de ser prou valent a marcar full de ruta sobiranista amb discurs social.
- L´acte va tenir un element descuidat els darrers temps per ERC, l´element simbòlic: senyera catalana, música de lluis llach, ovació a Herbert Barrera, entenc per ser qui va salvar ERC en els moments dificils i no va renunciar al republicanisme com va fer carrillo amb el PC, per això no va poder presentar-se en solitari priemres eleccions fa 30 anys, i no tant pel discurs dretà per l´immigració, entenc jo.
- Els convidats: uriel bertran, que encerta amb full de ruta del 2014, però li manca com vaig dir-li i demano als corrents: marc català relacions laborals i seguretat social ctalana per bastir discurs social com horitzó nacional proper, al mateix nivell que l´eleiminació de peatges i la fi de l´espoli fiscal, ja assumits.
-Hi ha gent que va despenjar-se d´ERC o critica amb ERC que podria pujar al carro del rojecte d´ERC, gràcies a Reagrupament, i com diu la paraula encunyada per Pallach, és un element de suma, no de divisió, com aviat algú s´atrevirà a dir.
- Discrepo amb lo de la politica de l´esforç, per tenir un tuf neoliberal, que amb frase penúltima de carretero de JFK que enlloc de demanar:" que pots fer catalunya per tu, tu que pots fer per catalunya", quan el govern a de reequillibrar la riquesa davant la deriva de la globalització, potser juntament amb continues referencies a l´europa occidental, són d´un discurs macarthista que hauria d´estar superat, propi de la guerra freda i en el segle XXI, a més d´una certa penalització en excés a immigració, i això no treu la necessitat de regularització amb el català com a llengua inclusiva, i drets i deures com es va dir , algú de l´equip carretero se l´hi ha anat de la mà, potser i entenc com parlava amb Josep Pinyol, la necesitat de parlar de l´element comú denominador , els drets humans assumits per les nacions unides. S´han de polir detalls del discurs en aquests aspectes, ara l´horitzó de estratègia de confrontació amb l´estat, 100% encertat i d´un ampli suport de la militància, davant la pluja fina que ens subordina a la submissió del PSC envers al PSOE.
- Absència gairebé de càrrecs intermitjos colocats per actual direcció i pocs d´institucionals, senyal que és militància de base real, la que aguanta el partit de sempre, i gent que també va anar a acte del Puigcercós . Esperar que es vagin acoplant estratègies i surti en el seu moment el millor resultat d´ERC.
- A molts ens preocupa que s´intenti dretanitzar ERC, quan és un partit d´Esquerres, que se li ha mutilat un element que aglutinava a molta gent inclús no independentista, la R, de REPUBLICÀ. ERC ha de tornar a ésser ERC, mai no Dreta Republicana de Catalunya.

0 Comments:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici